germany hungary

Domáca produkcia Áno či Nie

Lacné potraviny aj za cenu zdravia?

Čoraz častejšie správy o nekvalitných potravinách poukazujú na dôležitosť kontrolovanej domácej produkcie. Cestárska soľ použitá pri výrobe poľských potravín, alebo spracované vajcia s rakovinotvornými látkami určite nevyvolávajú v spotrebiteľoch príjemné pocity.

To všetko poukazuje na dôležitosť domácej produkcie, ktorá sa uskutočňuje v kontrolovaných tunajších podmienkach. Slovenský producenti sú pod drobnohľadom kontrolných inštitúcií. 

V prípade zeleniny sú ďalšou výhodou krátke prepravné vzdialenosti a tým pádom možnosť pravidelnej dodávky čerstvého tovaru. Odpadáva potreba dlhšieho chladenia v chladiacich boxoch, pričom môže dôjsť k zníženiu napr. obsahu vitamínov, teda kvality.

Potravinové kauzy posledných rokov poukazujú na nevýhodu vývoja potravinárskej sebestačnosti Slovenska. 45% -ná sebestačnosť je nebezpečne nízka s porovnaním s okolitými štátmi. Otázka je, či je výhodné dovážať potraviny často menej kvalitné, alebo mať ako takú konkurenčnú, kontrolovanú ponuku u nás doma spravidla s dobrou kvalitou. Nehovoriac o pracovných príležitostiach nadväzujúcich sa na výrobu vrátane v dodávateľských spoločnostiach a v službách. 

Konzumujte domácu zeleninu podporujete tým domácich pestovateľov.

 

Aktuálna ponuka

  • 1

Adresa

ADKON s.r.o.

Orechová cesta 45/35
930 21 Jahodná


 www.adkon.sk

GPS: N48.05415 E17.71174